Ketjut kuntoon 1/2025-6/2027


Hankkeen tavoitteena on helpottaa vaikeasti työllistyvien ja syrjäytymisvaarassa olevien, erityisesti toiselta asteelta valmistuvien opiskelijoiden siirtymistä työmarkkinoille ja vahvistaa työmarkkinoilla pysymistä.
Tavoitteena on kehittää toimiva palveluketju, joka yhdistää oikea-aikaisella palvelulla vaikeasti työllistyvien henkilöiden yksilölliset lähtökohdat ja -tarpeet sekä työpaikkojen työllistämisvalmiudet. Tavoitteena on tarjota yrityksille lisätietoa palkkaamiseen liittyvistä tukimuodoista sekä työn muokkauksen keinoista ja näin helpottaa rekrytointia.
Hankeaika
1.1.2025 – 30.6.2027
Hankkeen toteuttajat
Päähankkeen toteuttaja:Hämeen Ammattikorkeakoulu
Osahankkeiden toteuttajat:
- Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu
- Kirkkopalvelut ry
- Vates-Säätiö
- Kiipulasäätiö
- Ammattiopisto Spesia
Hankkeen budjetti
Hankkeen kokonaisbudjetti on 913 048 euroa, josta 684 554 euroa on Euroopan unionin rahoittamaa.
Vates-säätiön osuuden kokonaisbudjetti on 69 965 euroa, josta 52 473 euroa on Euroopan unionin rahoittamaa.

Vatesin rooli hankkeen toteutuksessa
Vatesin työpanoksen painopiste on toimenpiteissä 2 (Työyhteisön monimuotoisuus) ja 4 (Vaikeasti työllistyvän nivelvaiheen palvelupolku ja tuki).
Toimenpide 2:n tarkoituksena on vahvistaa yritysten ja työyhteisöjen arvostusta monimuotoisuutta kohtaan jakamalla tietoa monimuotoisen työyhteisön merkityksestä ja toimintamalleista. Toimenpiteen osana valmistellaan Monimuotoinen työyhteisö-paketti, joka tarjoaa yrityksille käytäntöön sovellettavaa tietoa monimuotoisuuden edistämisen keinoista.
Toimenpide 4:ssä luodaan toimintamalli työllistyvien henkilöiden tueksi. Malliin sisältyvinä osioina ovat sujuva rekrytointi, monialaiset tukipalvelut, perehdytysmalli, työyhteisön valmennus sekä yhteistyötoimintamalli. Koska hanke on valtakunnallinen, oleellista on yhteistyö eri työllisyysalueiden kanssa, jotta uusissa rakenteissa eri nivelvaiheet saataisiin mahdollisimman toimiviksi.
Hankkeessa kehitetään myös erilaisia työn muokkauksen ja esteettömän rekrytoinnin keinoja.
Vates-säätiössä hankkeen yhteyshenkilönä on erityisasiantuntija Kaija Ray kaija.ray@vates.fi
