Vates-säätiö on vahva kumppani ja verkostoituja. Toimintatapamme on eri verkostoissa tapahtuvaa asiantuntemuksen kehittämistä, vahvistamista ja tukemista. Kehitämme niitä toimintoja, jotka tukevat vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymisen edellytyksiä toimialalla.
Kehittämistoiminnan yleisenä tavoitteena on vahvistaa Vatesin sisällöllisiä ydinalueita, jotka nivoutuvat säätiömme toiminnan strategian painopisteisiin.
Työelämään tukevien ja kuntouttavien palveluiden kehittäminen
Tuetun työllistymisen ja työhönvalmennuksen kehittäminen
Välityömarkkinoiden ja sosiaalisen työllistämisen alan kehittäminen ja tukeminen
Ammattihenkilöstön osaamisen tukeminen
Elinkeinoelämän rakenteiden kehittäminen
Lainopillisen asiantuntemuksen levittäminen.
Käynnistämme aktiivisesti itse ja menemme kumppaniksi kehittämis- ja tutkimushankkeisiin, jotka edistävät säätiön tarkoituksen toteuttamista. Teemme myös säännöllistä yhteistyötä eri ministeriöiden kanssa ja toimimme jäsenenä erilaisissa asiantuntijatyöryhmissä. Asiantuntemuksemme on käytettävissä lainsäädäntöä uudistettaessa.
Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Lisäksi toiminnasta kerrotaan Vatesin some-kanavilla ja verkkosivuilla.
Kehittämisryhmien toimintaa koordinoi säätiön henkilöstö. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat lisätietoa kunkin ryhmän tai verkoston kohdalta.
Vates toimii aktiivisesti lukuisissa valtakunnallisissa kehittämisryhmissä sekä osatyökykyisten työllistymistä edistävien hankkeiden ohjaus- ja muissa asiantuntijaryhmissä. Vates saa tietoa ja tukea vaikuttamistoimintaansa mm. taustayhteisöiltään ja verkostoistaan.
Lakitietoa-osiosta löytyy keskeistä osatyökykyisten, pitkäaikaissairaiden ja vammaisten työllistymiseen liittyvää lainsäädäntöä sekä viranomaisten ohjeita. Lainsäädäntö ja viranomaisohjeet löytyvät Valtion säädöstietopankista (Finlex).
Lisäksi osiosta löytyy myös tapausneuvontoja.
Vatesin kansainvälisen yhteistyön tavoitteena on verkostoituminen vastaavaa yhteistyön edistämistä tukevien eurooppalaisten organisaatioiden kanssa. Vates-säätiö on jäsenenä kansainvälisissä järjestöissä, joiden tavoitteena on edistää vammaisten ja vajaakuntoisten työllistymistä ja tasa-arvoa. Olemme jäsenenä seuraavissa järjestöissä: Workability International, EUSE, Social Firms Europe CEFEC.
Vates-säätiö on lisäksi mukana kansainvälisissä projekteissa sekä toimii yhteistyössä myös muiden vammaisten työllistämisen parissa vaikuttavien kansainvälisten järjestöjen ja toimijoiden kanssa.
Tuettu työllistyminen on työllistymisen tukimenetelmä, jonka tavoitteena on työnhakijan työllistyminen normaaliin palkkatyöhön. Toimintamallilla edistetään työnhakijoiden yhdenvertaista työllistymistä sekä vahvistetaan työnhakijoiden oikeutta tasa-arvoiseen osallisuuteen ja asemaan työmarkkinoilla.
Välityömarkkinoiden tehtävänä on toimia matalana kynnyksenä kohti avoimia työmarkkinoita ja parantaa heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työmarkkina-asemaa.
Vates-säätiö toteuttaa erillisrahoitettuja kehittämis-, tutkimus- tai tiedotushankkeita. Hankkeemme ovat sekä kansallisia että kansainvälisiä. Toimimme myös kumppanina muiden hallinnoimissa hankkeissa.
Tutustu Vates-säätiön järjestämiin koulutuksiin ja tapahtumiin.
Vammaisfoorumin työllisyysryhmä on järjestöjen oikeuksien valvonta- ja asiakastyötä sekä alan kehittämistyötä tekevien yhteistyöfoorumi. Vatesilla on edustaja ryhmässä.
Usein kysyttyä -sivulle kokoamme vastauksia yleisimmin meiltä kysyttäviin asioihin.
Säätiön asiantuntijat toimivat kouluttajina myös muiden järjestämissä koulutuksissa, seminaareissa ja tilaisuuksissa. Heiltä on mahdollisuus tilata räätälöityjä koulutuksia ja konsultointeja vammaisten ja osatyökykyisten työllistymiseen liittyen. Kyseeseen voivat tulla yksittäiset luennot /alustukset, erilaisten työpajojen toteuttaminen jne.
Lisätietoja: Kaija Ray
Erityisasiantuntija, työllisyyden palvelujärjestelmä ja osaaminen
0440 724 944