Siirry pääsisältöön

Artikkelit

Opinnoista työhön

30.12.2022

Aapo Väisänen kirjoitti omilla taidoilla menestymisestä ja pohti myös työelämää. Hän osallistui keväällä 2021 Saku ry:n järjestämän SAKUstars-kulttuurikilpailun kirjoittaminen -sarjaan. Hänen kirjoituksensa palkittiin hopeamitalilla.

Hopea kirjoituskilpailusta lisäsi luottamusta taitoihini

21.09.2022

Aapo Väisänen aloitti neljän viikon koulutussopimusjakson Vatesissa


17.02.2022

Etelä-Pohjanmaan työllisyystoimijoiden tapaamisessa 16.2.2022 Lassi Takala kertoi, miten pieni Buusti ry pelasti hänet työttömyydeltä sekä sosiaalisten tilanteiden pelosta. Nyt taskussa on monta tutkintoa, työkokemusta ja halu jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa.

Buustista alkoi matka työelämään

13.09.2021

Johtava asiantuntija Sinimaaria Ranki Sitrasta kertoo haastattelussa, muun muassa siitä, miksi osaamisen kehittäminen on tärkeää ja miten työvoimapoliittinen järjestelmä tukee osaamisen kehittämistä.

Osaamisen kehittäminen on investointi inhimilliseen pääomaan

30.08.2021

Tuettu oppisopimus tarkoittaa oppisopimuskoulutusta, johon on yhdistetty opiskelijan tarvitsema tukimuoto, esimerkiksi työhönvalmennus. Opiskelija on yhä itse vastuussa opinnoistaan, mutta työhönvalmentaja voi tukea esimerkiksi näyttösuunnitelmien laatimisessa, ajanhallinnassa, omien vahvuuksien tunnistamisessa, verkostoitumisessa sekä työelämän pelisääntöjen opettelussa.

Työhönvalmentaja oppisopimusopiskelijan tukena – Palvelusta hyötyy koko työyhteisö