Siirry pääsisältöön

Osallisuuden ja työkyvyn teemat johdattivat Vatesiin harjoitteluun

04.09.2024

Johanna Oikarinen, vaaleat puolipitkät hiukset, sinivalkoraidalinen paita, katsoo kameraan.Olen Johanna ja aloitin elokuussa neljän kuukauden mittaisen korkeakouluharjoitteluni Vatesilla!

Hakiessani opiskelemaan yhteiskuntatutkimusta Tampereen yliopistoon toivoin, että tulevaisuudessa voisin myös työurani kautta olla edistämässä yhdenvertaisempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa. Maisteriopinnoissani opintosuunnakseni valikoitui sosiaalipolitiikka. Hain Vatesille harjoitteluun, koska opintojeni aikana yhteiskunnallisen osallisuuden, työkyvyn ja työllisyyden edistämisen teemat ovat kiinnostaneet minua laajasti. Jokaisella ihmisellä tulisi olla tasavertainen mahdollisuus elää hyvää ja omannäköistä elämää. Tästäkin syystä työskentely Vatesilla tuntuu merkitykselliseltä!

Vapaa-ajalla tykkään lukea kirjoja, katsella tv-sarjoja sekä kokeilla erilaisia ruokareseptejä, joita löydän somesta (vaikka niistä harvoin tulee samanlaisia kuin ohjeissa). Kesän aikana löysin myös itselleni uuden harrastuksen, juoksemisen. Juoksuharrastus on minulle uusi tuttavuus ja toivonkin sen pysyvän yllä myös syksyllä. Kesän aikana minusta on myös kuoriutunut aikamoinen penkkiurheilija ja tällä hetkellä seuraankin innokkaasti miten suomalaiset paralympiaurheilijat pärjäävät Pariisissa!

Työskentelin kuluneen kesän työttömyysturvan toimeenpanon parissa, jonka lisäksi kirjoitan pro gradu -tutkielmaani työttömyysturvan ajankohtaisista lakimuutoksista. Gradu tuntuu tällä hetkellä vielä ikuisuusprojektilta, mutta uskon että harjoittelun myötä myös into sen viimeistelyyn kasvaa. Harjoittelu tuntuu sopivalta jatkumolta oman asiantuntijuuteni kehittymisessä, koska nämä teemat ovat hyvin ajankohtaisia myös Vatesin toiminnassa.

Harjoittelulta odotan, että pääsen oppimaan paljon uutta mm. järjestötoiminnasta, työllisyys- ja työkykyteemoista sekä kaikesta uudesta mitä harjoittelu varmasti tuo eteen! Ainakin minut on otettu lämpimin mielin vastaan.

Johanna Oikarinen
Korkeakouluharjoittelija

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!