Työhönvalmennuksen Tulisielu-kunniakirja Vamlasin Pauli Leinoselle
13.10.2015
Pitkään työhönvalmennuksen piirissä toiminut Vammaisten lasten ja nuorten säätiön projektikoordinaattori Pauli Leinonen palkittiin Vates-säätiön Tulisielu-kunniakirjalla tiistaina 13.10. kello 12 Tampereella Vatesin Kyvyt käyttöön -seminaarissa. Kunniakirja myönnetään pitkäaikaisesta ja menestyksekkäästä urasta työhönvalmennuksen parissa. Leinonen on onnistunut työllistämään useita asiakkaita työsuhteisiin avoimille markkinoille, ja on alan aktiivinen uudistaja ja kehittäjä.
− Pauli Leinosen vahvuuksia ovat lisäksi työnantajayhteistyön ja verkostojen rakentaminen. Hän jaksaa jatkuvasti innostua työstään ja on kehittänyt myös omaa osaamistaan, kunniakirjan luovuttava SAK:n työllisyysasioiden päällikkö Pirjo Väänänen perustelee valintaa.
− Yritysten välinen verkostoituminen on keino jakaa töitä ja tekijöitä työnantajien kesken. Näin yritykset pyrkivät varmistamaan, etteivät myy ”ei oota”. Tämän työtavan toivoisin lisääntyvän ja vakiinnuttavan paikkansa myös työvalmennuksessa. Hyviä esimerkkejä ovat mm. Työtorni-sivusto sekä Linnanmäki- ja Särkänniemi-yhteistyö. Työnantajien selkeä viesti on, että he haluavat tehdä yhteistyötä, mutta koordinoidusti. Työvalmennus voi tarjota tällaista yhteistyötä, Pauli Leinonen sanoo.
Työhönvalmentajat etsivät ja räätälöivät työntekijälle sopivia työpaikkoja sekä tukevat työnantajaa työntekijän perehdytyksessä ja tukien hakemisessa. Työhönvalmentajapalvelulla voidaan tukea vammaisen, osatyökykyisen tai pitkäaikaistyöttömän työhön paluuta ja työssä pysymistä. Palveluita tarjoavat esimerkiksi yritykset, järjestöt, säätiöt, oppilaitokset ja kunnat. Työhönvalmennusmenetelmä on leviämässä yrityksiin tukemaan henkilöstön työkykyä. Esimerkkinä tästä ovat työpaikoille, työterveyshuoltoon ja TE-hallintoon koulutettavat työkykykoordinaattorit. Koulutusta koordinoi STM:n Osatyökykyiset työssä -hanke.
− Viimeisen kymmenen vuoden aikana työvalmennus on vakiinnuttanut paikkansa vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen tukimuodoksi. Yritykset osaavat hyödyntää palvelua yhä paremmin, mutta eivät riittävästi. Palvelun markkinoinnissa ja työnantajayhteistyössä on vielä kehitettävää. Olisi toivottavaa, että työnantajat ja HR-ammattilaiset osaisivat hyödyntää palvelua mm. rekrytoinneissa ja työssä jaksamisen tukena, Leinonen jatkaa.
Leinosen saama kunnianosoitus on ensimmäinen työhönvalmennuksen Tulisielu. Vates-säätiön hallitus myöntää vuosittain 2−4 Tulisielu-kunniakirjaa tunnustuksena henkilölle tai henkilöille, jotka ovat merkittävästi omalla toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen tuottaen uusia innovatiivisia toimintamalleja tai läpimurtoja.
Työhönvalmennuksen Tulisielu valittiin pyytämällä ehdotuksia kentältä. Ehdotuksia tuli kymmenestä erittäin ansioituneesta henkilöstä.
Lisätietoa Tulisielu-palkinnosta:
Kaija Ray, Vates-säätiö, 0440 724 944, kaija.ray@vates.fi