Siirry pääsisältöön

Syöpä ja hoidot veivät osan työkyvystä, mutta eivät työhalua

Harvinainen munasarjasyöpä ja siihen saadut hoidot heikensivät Eva-Maria Strömsholmin, 41, työssä jaksamista pysyvästi. Hänen piti vaihtaa alaa, koska luokanopettajana ei voi tehdä osa-aikatyötä. Sairaanhoitajaksi kouluttautunut Strömsholm sairastui uudelleen nelikymppisenä, tällä kertaa kilpirauhassyöpään. Töihin hän on halunnut palata niin pian kuin mahdollista.

Paikka, joka ei syrji ketään

Raudaskylän opistolla esteettömyys toteutuu arjessa monin tavoin.

Palvelujen joustavuus parantaisi vammaisten yhteiskunnallista osallisuutta

Elisabeth Hästbacka selvitti tutkimuksessaan Equal participation in society? Perspectives on the opportunities of persons with disabilities in Finland vammaisten henkilöiden yhtäläisen osallisuuden toteutumista yhteiskunnan eri aloilla. Tutkimus perustui artikkeleihin, joiden perusteella näyttää siltä, että työelämäosallisuus on eniten tutkittu yhteiskunnallisen osallisuuden alue.

Työn mukautukset ja uusi tehtävänkuva auttoivat jatkamaan työssä psorista huolimatta

Jutta Variksella todettiin nuorena ihopsoriasis. Sitä ei nähty ammatinvalinnan esteeksi, mutta kun työnkuvaan tuli mm. kemikaalijätteiden hävittämistä, iho ei kestänyt sitä. Psoriasis laajeni niveliin. Silläkin on vaikutuksensa työn tekemiseen. Työnkuvaa laboratoriomestarina on onneksi voitu muuttaa.

Kurkkaus Hollolan työpajan ruokatoimintaan

Hollolan työpajalla on toteutettu erilaista ruokatoimintaa jo yli 10 vuotta. On tehty monenmoisia ruokia ja kokeiltu uutta ja vanhaa reseptiä suomalaisesta japanilaiseen. Kaikilla on ollut mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa siihen, mitä ruokaa tehdään, mitä otetaan evääksi laavuretkelle ja juodaanko kaffit metsässä, vaikka puunrungolla istuen.