Työhönvalmennuksen teemapäivä
08.12.2020 - 08.12.2020
Joulukuisessa Työhönvalmennuksen teemapäivässä paneudutaan taidealan työhönvalmennukseen - tervetuloa mukaan!
Aika: ti 8.12.2020 klo 9–12
Paikka: Teemapäivä toteutetaan verkossa, osallistujille lähetetään linkki ennen tilaisuutta
Kenelle: Ohjaus- ja valmennustyön ammattilaisille, jotka tekevät työtä erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kanssa. Ammattilaisille, jotka haluavat pohtia laajasti työllistymisvaihtoehtoja asiakkailleen.
Hinta: Päivä on maksuton.
Nimetön teos: Linnea Mettälä, 2020.
Taidealalla taiteilijuuden kehittyminen, osaamisen vahvistaminen ja oman uran edistäminen vaativat aikaa ja pitkäjänteisyyttä. Kehittymiseen tarvitaan henkilökohtaista tukea ja rakenteet, joissa taitoja voi harjoittaa. Taidealalla ei juuri koskaan ole tarjolla työsuhteista työtä ja niin kutsutut epätyypilliset työsuhteet ovat arkipäivää. Tämän vuoksi mahdollisuuksia työkokeiluihin, ja sitä kautta pidempiin työsuhteisiin, ei ole samalla tavalla tarjolla ja räätälöitävissä kuin monilla muilla aloilla.
Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö työmahdollisuuksia olisi. Niitä ei ehkä ole valmiina tarjolla, mutta niitä voi löytää ja kehittää. Päivä- ja työtoiminnoissa on jo paljon olemassa olevia rakenteita, joissa taitoja voi harjoitella, sekä ammattilaisia, joilla on työhön ohjaava ote. Mutta mitä se vaatii ammattilaiselta, mitä tulee ottaa huomioon?
Teemapäivässä käydään läpi Vertaistaiteilijat-hankkeessa kehitettyä taidealan työvalmennuksen toimintamallia sekä pohditaan käytännön case-työskentelyn avulla, miten toimintamallia olisi mahdollista hyödyntää omassa työssä tai organisaatiossa.
Päivä on käytännönläheinen ja sidottu ohjaustyön arkeen. Voit tuoda mukanasi oman asiakascasen, johon haluaisit tukea työllistymiseen ohjaamisessa. Case-esimerkki voi olla myös kuvitteellinen tai todellinen kuvaus henkilöstä, jonka tilannetta pohdit. Ideoidaan yhdessä, miten lähteä liikkeelle ja miten tukea työllistymistä taidealalle!
Tervetuloa mukaan ja kehittämään omaa työotetta!
Päivän tavoitteena on:
- Koota yhteen alueen valmennus- ja ohjaustyötä tekeviä ammattilaisia.
- Keskustella, miten erilaiset työn tekemisen muodot ovat mahdollisia erityistä tukea tarvitseville.
- Miettiä, miten tuetun työllistymisen työhönvalmennuksen osaamista voi hyödyntää taidealalle ohjaamiseen.
- Pohtia taidealan ansaintamahdollisuuksia erityistä tukea tarvitseville.
Teemapäivä toteutetaan yhteistyössä Vertaistaiteilijat-hankkeen kanssa (STEA 2018-2020, linkki aukeaa uuteen välilehteen). Hanke edistää erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden työ- ja toimintamahdollisuuksia taidemaailmassa ja työelämässä. Hankkeessa on kehitetty taidealan työvalmennuksen toimintamalli sekä Opas taiteilijalle -julkaisu. Hankkeen toteuttaja on Aula-työkotien kannatusyhdistys ry.
Ohjelma
9.00 Tervetuloa ja ajankohtaiset kuulumiset toimialalta
kehittämiskoordinaattori Anne Korhonen, Vates-säätiö sr
Mitä on taidealan työvalmennus? Taidealan työvalmennuksen toimintamalli - tavoite, prosessi, sisältö ja mahdollistavat rakenteet
projektipäällikkö Katriina Rosavaara ja projektisuunnittelija Janette Aho, Vertaistaitelijat -hanke, Aula työkotien kannatusyhdistys ry
10.15 Tauko
10.40 Työskentelyä case-esimerkkien avulla
- Miten minä valmentajana voin tukea asiakkaani työllistymistä taidealalle?
- Miten olemassa olevat rakenteet tukevat taidealan työmahdollisuuksia?
- Miten hyödynnän osaamistani tuetun työllistymisen työhönvalmennuksesta taidealalle ohjaamiseen?
12.00 Teemapäivä päättyy
Ilmoittaudu mukaan!
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 3.12.2020.
Ilmoittautuminen (linkki aukeaa uuteen välilehteen)
Lisätietoa:
kehittämiskoordinaattori Anne Korhonen
anne.korhonen(at)vates.fi
puh. 045 676 5473
projektipäällikkö Katriina Rosavaara
katriina.rosavaara(at)aula-tyokoti.fi
puh. 044 760 6250
projektisuunnittelija Janette Aho
janette.aho(at)aula-tyokoti.fi
puh. 044 744 8091
Työhönvalmennuksen Teemapäivät ovat Vates-säätiön koordinoiman Työhönvalmennuksen kehittämisryhmän toimintaa. Kehittämisryhmä kokoontuu Työhönvalmennuksen teemapäiviin, joissa on yhdistetty sekä tiedon ja hyvien käytänteiden jakamista että verkostoitumista. Teemapäivät ovat omakustanteisia. Niiden tavoitteena on, että ryhmän jäsenet saavat ajankohtaista tietoa alalta, vertaistukea ja kehittävät yhdessä alan toimintaa. Päivään osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla kehittämisryhmän jäsen.
Kehittämisryhmään voit liittyä verkoston lomakkeella (linkki aukeaa uuteen välilehteen).